Menu
Vorige Volgende

Hoewel Anne pas 30 jaar oud is, is zij geen onbekende in de politiek van Deurne. Haar avontuur startte op dertienjarige leeftijd. Als geboren en getogen Deurnese schoof zij haar mening onder stoelen noch banken en dit bleef niet lang onopgemerkt. Zij werd gevraagd om lid te worden van Jongerenraad Deurne en zij volmondig 'ja'. Als lid, en later voorzitter, gaf zij gevraagd en (vooral) ongevraagd advies aan het college van burgemeester en wethouders. Ook maakte zij deel uit van Participatieraad Deurne.

Het verbaasde de leden van DeurneNU dan ook niet toen Helm Verhees in 2014 voorstelde om eens bij Anne op de koffie te gaan. Anne was direct enthousiast, startte nog datzelfde jaar als burgercommissielid voor DeurneNU en werd in 2018 gekozen tot raadslid.

Als gemeenteraadslid houdt Anne zich vooral bezig met onderwerpen op het gebied van zorg en bestuur. Met veel gemeenten en beperkte middelen is dit soms een uitdaging, maar deze gaat Anne nooit uit de weg. Dat laatste geldt ook voor haar dagelijks leven. Anne is werkzaam als advocaat en startte onlangs een eigen kantoor. Als letselschade advocaat staat zij slachtoffers bij van bijvoorbeeld verkeersongevallen en ernstige misdrijven.

De kracht van Anne ligt in haar analytisch vermogen, vasthoudendheid en het creatief zijn in bedenken van oplossingen. Soms is het even doorbijten, maar Anne laat zich niet uit het veld slaan. De kennis en de vaardigheden die zij in het dagelijks leven heeft opgedaan, laten zich ook goed benutten in de Deurnese politiek. Dit zal zij de komende jaren verder laten zien. 

Anne Damen-Verstappen volgt als lijsttrekker Helm Verhees op. De leden van DeurneNU zijn er namelijk van overtuigd dat het team Damen-Verhees de perfecte combinatie is van ervaring en vernieuwing en dat Deurne daarvan de komende periode kan profiteren. Helm Verhees, die met zijn vastberadenheid Deurne in de afgelopen jaren een stap vooruit heeft gebracht in vele grote dossiers met de nodige uitdagingen, is  immers ook deze keer weer present op de kieslijst van DeurneNU.

De komende maanden zal het bestuur van DeurneNU de samenstelling van de gehele kieslijst ter hand nemen. Daarbij probeert zij de eerder aangegeven combinatie van ervaring, vernieuwing en pluriformiteit verder vorm te geven zoals u van DeurneNU gewend bent.


 

Terug naar overzicht

Website door Buro TARGET