Menu
Vorige Volgende

Onderwijs

Onderwijs

“In iedere kern en wijk een basisschool”
 

  • Basisonderwijs in iedere kern is nodig om de leefbaarheid op peil te houden. We kijken naar het combineren van verschillende functies als mogelijkheid een voorziening open te houden, wanneer alleen een onderwijsvoorziening niet meer rendabel lijkt te worden.
     
  • Onderwijshuisvesting is op orde en passend bij de maat en de schaal van de wijk. De ventilatie op scholen moet op orde zijn en voldoen aan de wettelijke normen. DeurneNU wil CO2-meters in elk lokaal om de luchtkwaliteit te meten zodat er actie ondernomen kan worden indien nodig. Waar nodig kan de gemeente een faciliterende rol spelen om scholen te helpen ventilatie te verbeteren.
     
  • Deurne heeft een breed onderwijsaanbod op het gebied van middelbare scholen. DeurneNU vindt het belangrijk om mee te denken met de scholen over verbetering van de huisvesting en over de samenwerking met andere voorzieningen.
     
  • De aansluiting onderwijs en werk is belangrijk. In het werkgevers informeren en stimuleren over het aanbieden van maatschappelijke stages willen we als gemeente een rol spelen.

 

 

Terug naar overzicht

Website door Buro TARGET