Menu
Vorige Volgende

Nieuwe initiatieven

Nieuwe initiatieven

“Kijken naar mogelijkheden en deze ondersteunen, ook bij kernranden”
 

 • CPO-projecten blijven we ondersteunen. Het realiseren van een CPO-project in Walsberg, Helenaveen en Neerkant heeft prioriteit. Inwoners kunnen daardoor in hun vertrouwde omgeving blijven wonen.
   
 • We blijven (nieuwe) initiatieven van inwoners voor het creëren van samenwoonprojecten in het kader van ‘zorgen voor elkaar’ ondersteunen en faciliteren. Een mooi voorbeeld dat in dit kader is gerealiseerd, is Woonproject ’t Steijn op loopafstand van het centrum. Het realiseren van een zogenaamd ‘hofje’ staat ook op de wensenlijst van DeurneNU.
   
 • Er moet meer gekeken worden naar uitbreiding van woningbouw rondom de kernen en wijken. Door in de kernranden uit te breiden, kunnen we het woningtekort sneller terugdringen.
   
 • Initiatieven op het gebied van innovatieve bouwmogelijkheden zoals Tiny houses en duurzaam wonen juichen we toe. Dit heeft een positief effect op de hele leefomgeving.
   
 • Kansen voor zelfbouwers moeten er blijven. Er zijn de afgelopen jaren diverse kavels uitgegeven rondom Deurne waar nu huizen gebouwd zijn. Ook moeten we de mogelijkheden van kavelsplitsing verruimen.
   
 • Bij hoogbouw moeten we oog blijven houden voor een goede inpassing in de bestaande omgeving en investeren in het openbaar groen.
   
 • Het omvormen van functies in het centrum, om wonen mogelijk te maken, begint zijn vruchten af te werpen. Dat heeft twee voordelen: verruiming van het woonaanbod en minder leegstand. Daar waar het kan en het de centrumfunctie niet bijt, moeten we dat blijven doen.
   
 • Sommige projecten lopen stevige vertraging op, omdat de impact op bestaande bouw en omwonenden groot kan zijn. Het is belangrijk dat we in de communicatie en planontwikkeling in gesprek gaan en blijven met betrokkenen. De gemeente neemt hierin de regie samen met de ontwikkelaar en werkt met een vooraf opgesteld communicatieplan.

 

 

Terug naar overzicht

Website door Buro TARGET