Menu
Vorige Volgende

Buitengebied

Buitengebied

“Omvorming biedt diversiteit en kansen”
 

  • Startende ondernemingen in het buitengebied zijn een kans. Er zijn in het buitengebied genoeg mogelijkheden voor kleinschalige bedrijvigheid in vrijkomende agrarische bebouwing. Dit kan de kraamkamer zijn voor bedrijven die bij groei op termijn huisvesting moeten zoeken op de verschillende bedrijventerreinen die onze gemeente heeft. Uitbreiden van industriële bedrijvigheid in het buitengebied moet beperkt blijven en passen in de omgeving. Dat betekent ook dat we hiervoor op zoek moeten naar een nieuwe voorraad bedrijventerrein in Deurne en de regio.
     
  • De omvorming van het buitengebied biedt kansen. Mogelijkheden hiervoor zijn herbestemming naar een burgerbestemming, kleinschalige (ambachtelijke) bedrijvigheid of herbestemming tot een recreatie-, zorg- of horecavoorziening als dat in de omgeving past.
     
  • We willen het buitengebied mooier maken door stimuleringsregelingen. Clustering van nieuwe woningen in de vorm van kleine buurtschappen is ook een optie. Dat dat niet zomaar kan weet DeurneNU, maar het is de moeite waard het om te onderzoeken.
     
  • Bestaande agrarische bedrijven respecteren we, ook zij moeten de kans hebben om zich verder te ontwikkelen naar een toekomstbestendig bedrijf. In de gemeente/overheid moeten zij een betrouwbare samenwerkingspartner vinden.

 

 

Terug naar overzicht

Website door Buro TARGET