Menu
Vorige Volgende

Ruud Kuijpers (Walsberg, 30 jaar)

KANDIDATENLIJST DEURNENU - RUUD KUIJPERS

Een flexibele ondernemer. Dat is wat Ruud het best omschrijft, althans spreekwoordelijk dan. Een salto of spagaat hoef je van deze nuchtere jongeman niet te verwachten.

In 2014 trad Ruud toe tot het ouderlijk bedrijf. Toen echter het houden van nertsen werd verboden, zat hij niet lang bij de pakken neer en zocht hij naar een gat in de markt. Sinds 2019 heeft hij een eigen bedrijf dat is gespecialiseerd in sierteelt.

Deze flexibiliteit zie je ook terug in zijn politieke carrière. In Deurne ziet hij de nodige uitdagingen en hij vindt het belangrijk om deze aan te gaan. Een antwoord op zijn vragen kan bij Ruud nooit snel genoeg komen. Zijn geduld wordt politiek dan ook veelvuldig op de proef gesteld, maar dat maakt hem niet minder enthousiast.

Met zijn dertig jaar is Ruud nog geregeld in de kroeg te vinden en is hij ook actief binnen het bestuur van 9zero. Dit is een evenement dat normaal gesproken ieder jaar in Zeilberg plaatsvindt. Hoewel hij daarbij uiteraard ook een biertje nuttigt en geniet van de muziek, laat hij geen enkel moment onbenut om ook eens zijn oor te luister te liggen. Zo weet Ruud goed wat er speelt onder jongeren en ondernemers.

Deze belangen brengt hij politiek onder de aandacht. Iets wat hem extra motiveert is het woningtekort onder jongeren en dan vooral jeugd die gewoon in de eigen kern wil blijven wonen. Dit moet volgens Ruud gewoon mogelijk zijn. Hij zet zich daarom actief in om starterswoningen in kernen mogelijk te maken. Zo was hij bijvoorbeeld één van de kartrekkers bij het CPO-traject in de Walsberg.

Een ander speerpunt hangt samen met zijn interesse in het buitengebied. Hier liggen voor ondernemers veel kansen, maar ook veel uitdagingen. Denk bijvoorbeeld aan de stikstofproblematiek en veranderingen in de Peel. Dit in goede banen leiden door goede communicatie hierover vanuit de gemeente zijn volgens Ruud nodig. Of zoals Ruud het zegt:

‘’We willen allemaal het beste voor Deurne. Dus als we dat weten, kunnen we dan nu samen bedenken hoe we dat gaan realiseren? Ik ben er klaar voor en kan niet wachten om alle inwoners en ondernemers te helpen.’’


Website door Buro TARGET