Menu
Vorige Volgende

Patrik Trines (Neerkant, 46 jaar)

KANDIDATENLIJST DEURNENU - PATRIK TRINES

Ken je ze nog van vroeger? Die leerlingen die zeiden dat het proefwerk slecht ging en dan een 8 hadden? Zo belandde Patrik acht jaar geleden in de gemeenteraad.

In 2014 besloot Patrik dat hij van toegevoegde waarde kon zijn door politiek actief te worden, maar hij gaf ook meteen aan dat hij er niet van houdt om in de schijnwerpers te staan. Hij wilde graag op de achtergrond blijven en eens kijken wat politiek actief zijn allemaal in zou houden. Maar toen stond hij plots toch even in de schijnwerpers, want met voorkeursstemmen kwam Patrik in 2014 in de gemeenteraad. Dit maakte hem super trots en nog meer gedreven om zich in de zetten voor Deurne en Neerkant in het bijzonder.

Wanneer Patrik wat doet, dan doet hij dat voor 100%. Hoewel dat perfectionisme hem soms in de weg zit, is dit een goede eigenschap om te hebben als volksvertegenwoordiger. Gedetailleerd, gestructureerd en altijd goed onderbouwd. Wellicht dat Patrik niet degene is die als eerste zijn mening geeft, maar hij is wel degene naar wie geluisterd wordt als hij wat zegt.

Als secretaris van de carnavalsvereniging met twee thuiswonende kinderen en een vrouw die in de zorg werkt, weet Patrik vaak wat er speelt. Weet hij dat niet? Dan gaat hij gewoon op pad om anderen daarover eens wat te vragen. Pas als hij een probleem van alle kanten heeft bekeken, komt hij met een oplossing. En het mooiste van alles? Die oplossing wordt dan door iedereen gedragen, maar Patrik wil er nooit de credits voor. Hij vindt het gewoon leuk om dingen te regelen of te bedenken die mensen kunnen helpen en dan van de zijlijn te genieten van hetgeen is gerealiseerd.

En hebben we het dan over dingen die je niet kunt zien, maar die een probleem opleveren als ze niet goed geregeld zijn, dan hebben we het over het specialisme van Patrik. Hij is een expert op het gebied van water en riolering. Als programmaregisseur bij de gemeente Weert houdt hij zich bezig met van alles wat onder de grond zit en deze kennis zet hij ook in binnen de Deurnese politiek. Zeker met het veranderende en steeds grilliger wordende klimaat vormt zijn kennis een aangename toevoeging!

Een klimaatadaptieve inrichting van de openbare ruimte is dan ook een belangrijk speerpunt voor Patrik. Andere zaken waarvoor hij zich hard maakt zijn woningbouw, leefbaarheid van alle kernen en wijken, het groen en het onderhoud van de openbare ruimte. Of zoals Patrik het zegt:

β€˜β€™Een dorp is niks meer dan een dorp tot er leven in de brouwerij komt. Zorg dat inwoners fijn kunnen wonen. Nu en in de toekomst. Dat betekent goede voorzieningen in de buurt en een inrichting van de openbare ruimte die de tand des tijds kan doorstaan!’’


Website door Buro TARGET