Menu
Vorige Volgende

Peter van Dijnen (Zeilberg, 67 jaar)

KANDIDATENLIJST DEURNENU - PETER VAN DIJNEN

Hoewel Peter bijna veertig jaar werkte voor Philips, is het antwoord van de mensen op straat eenduidig. Waar werkte Peter? Bij de autowasserette op de Leembaan.

Na al zijn jaren bij Philips, gooide Peter het roer rigoureus om en begon bij zijn zoon te werken in de autowasstraat. Een schone auto en een goed gesprek. Dat is wat Peter op de Leembaan verkocht en waarvoor de mensen terugkwamen.

Inmiddels is Peter met pensioen. Hij geniet volop van tijd met zijn vrouw Anny, zijn kinderen en kleinkinderen. Naar buiten en spelletjes spelen. Dat doet Peter het liefst. Lekker fietsen of wandelen met zijn hond Chip. Rikken met zijn buurtgenoten of tafelvoetballen met de kleinkinderen.

Nog altijd draagt Peter maatschappelijk zijn steentje bij. Zowel voor de KBO als de FNV helpt hij leden met het invullen van de belastingaangiftes. Het gemak waarmee hij dit doet is niet vanzelfsprekend, maar het inzetten van zijn tijd voor anderen is dat in zijn ogen wel.

Op de vraag of hij politiek actief wilde worden hoefde Peter niet lang te twijfelen. Langs de lijn zitten kan nog altijd. Hij vond het tijd om mee te praten. Zijn speerpunten? Een oplossing voor de gymvoorziening in de Zeilberg, meer doorstroming op de woningmarkt door betaalbare woningen ter beschikking te stellen, eens nadenken over de kosten van de milieustraat en als organisatie beter meedenken. Er alles aan doen om kansen en oplossingen te creëren voor ondernemers en inwoners van Deurne. Waar hij dat allemaal voor doet? Peter is helder:

‘’Ik doe het niet voor mezelf. Deurne een beter plek maken voor mijn kinderen, mijn kleinkinderen en iedere inwoner die hier zijn droom wil waarmaken. Daar doe ik het voor.’’


Website door Buro TARGET