Menu
Vorige Volgende

Annie Engelen-Velthoven (St. Jozef Parochie, 75 jaar)

KANDIDATENLIJST DEURNENU - ANNIE ENGELEN-VELTHOVEN

Het verschil maken. Niet voor jezelf, maar voor hen die zich niet kunnen of willen uitspreken. Dat is wat Annie drijft en wat haar al jaren heeft gedreven om politiek actief te zijn. In Deurne werd Annie 75 jaar geleden geboren, maar zij woonde hier niet haar hele leven. Voor zij trouwde werkte zij namelijk in het ziekenhuis te Geldrop waar zij haar man Theo leerde kennen. Samen hebben zij toen een tijdlang in Geldrop gewoond en inmiddels samen weer in Deurne.

Annie was al lid nog voordat het jongste raadslid van DeurneNU geboren was en is daarmee een zogenaamde oudgediende. Zij volgde haar moeder, Lien Velthoven, op die één van de eerste leden was van DeurneNU.

Sinds haar pensionering als zorgmedewerkster zet Annie zich volop in als vrijwilligster en is zij actief in het verenigingsleven. Annie is mantelzorgster en al twaalf jaar actief bij de Buurtkamer in de St. Jozef Parochie. Daar komen iedere week ongeveer veertig senioren samen om met elkaar te buurten en spelletjes te doen. Annie vindt het heerlijk dat zij hier een bijdrage aan kan leveren.

Meer aandacht voor ouderen is één van de dingen waar Annie zich hard voor maakt. Het onder de aandacht brengen van betaalbare woningen voor zowel ouderen als jongeren is een item dat wat haar betreft ook de komende jaren veel aandacht moet krijgen. Een prettige leefomgeving is namelijk heel belangrijk. Zaken als stankoverlast mogen daarbij ook zeker niet uit het oog worden verloren. Annie merkt dat dit ook leeft onder buurtbewoners. ‘’Als de wind ‘verkeerd’ staat dan is het net alsof ik mijn koffie drink naast de groen container’’, is een uitspraak die Annie geregeld hoort. Het aanpakken van stankoverlast is dan ook een onderwerp waarvan Annie’s handen gaan jeuken.

Extra aandacht aan goede huisvestiging, zorg op afstand en een prettige omgeving zonder overlast. Of zoals Annie het zou zeggen:
‘’Ik ben geboren en getogen in een fijne gemeente. Laten we er nu samen voor zorgen dat iedereen dat kan zeggen!’’


Website door Buro TARGET