Menu
Vorige Volgende

Martien Slaats (Liessel, 72 jaar)

KANDIDATENLIJST DEURNENU - MARTIEN SLAATS

Zijn kwajongensstreken nog amper verleert, weet de zeventienjarige Martien al dat hij van toegevoegde waarde kan zijn voor Liessel. Nog voor zijn achttiende verjaardag bekleedt hij zijn eerste bestuursfunctie bij een buurtvereniging in Liessel, de plek waar hij geboren is.

Ook in de jaren die volgen blijft Martien zich inzetten voor de gemeenschap. Althans, voor zover zijn gezinsleven dan niet op de tweede plaats moet komen staan. In 1972 mocht hij namelijk ‘ja’ zeggen tegen de liefde van zijn leven met wie hij nog altijd gelukkig is getrouwd.

Het is ook pas in 1999, het jaar waarin Martien stopte als uitbater van cafetaria Wipp-In te Liessel en zijn kinderen wat ouder zijn, dat hij zich volledig op het verenigingsleven stort. Hij is bestuurslid van de Stichting Wieler Comité Liessel en de Dorpsraad van Liessel. Martien is een actief lid van de afdeling EHBO en hij deelt zijn kennis ieder jaar met leerlingen van de plaatselijke basisschool.

Voor de gemiddelde persoon zou dit genoeg zijn, maar niet voor Martien. Deze alleskunner kan moeilijk stil zitten. Op de momenten waarop hij niet bij zijn familie of vrienden is, dan zit hij op zijn mountainbike of vindt hij andere manieren om de gemeenschap te helpen. Dit doet hij ook als lid van DeurneNU. Wat Martien hierin kenmerkt is dat hij niet denkt in problemen, maar in oplossingen.

Samen dingen doen. Dat is zijn streven. Of zoals hij het zegt:
‘’Als partij en gemeente moeten wij luisteren naar inwoners. De samenwerking opzoeken met Dorpsraden en wijkraden. En soms. Soms is daadkracht vereist. Geen ellenlang overleg, maar het probleem gewoon oplossen.’’


Website door Buro TARGET