Menu
Vorige Volgende

Helm Verhees (Liessel, 60 jaar)

KANDIDATENLIJST DEURNENU - HELM VERHEES

Toen sommige leden nog in hun luier rondliepen, was Helm al politiek actief. Een rugzak aan ervaring, maar niet vastgeroest. Van vader naar opa. Van agrarisch ondernemer naar adviseur en sinds 2014 aan de slag als wethouder. Wie is Helm? Traditioneel en zwijgzaam zijn in ieder geval eigenschappen waarover hij niet beschikt.

Vol passie en energie. Nooit klakkeloos ‘nee’ accepteren. Een tikkeltje tegendraads. Dat beschrijft hem beter. Helm zegt nooit nee tegen een lekker bakje koffie en wandelt in het weekend graag met zijn Annie door de Peel. Muziek maken doet hij bij de fanfare. Of beter gezegd fanfares. Aangezien hij niet kon kiezen is hij lid in zowel Neerkant als Helenaveen. Altijd staat Helm voor anderen klaar. Gewoon een gesprekje of de Alpe d’Huez fietsen voor het goede doel. Helm geeft nooit op. Wat er ook gezegd wordt. Hij gaat door totdat alle mogelijkheden zijn bekeken.

Hoe iets niet kan interesseert Helm weinig. Als voormalig ondernemer weet Helm hoe kostbaar tijd is. Aan de slag kunnen. Horen hoe het wel gerealiseerd kan worden. Dat is een speerpunt wat volgens Helm doorlopend aandacht verdient.

Ook belangrijk is goede bereikbaarheid (bijvoorbeeld door een spoortunnel) en kunnen wonen op de plek die je gelukkig maakt. Basisvoorzieningen in de buurt helpen daarbij.

Hoewel zijn gezin dolgraag zou zien dat Helm tijd heeft om wat vaker zijn wereldberoemde worstenbroodjes te maken, is Helm nog niet klaar om de politiek te laten rusten. Vooruit. Er is één uitzondering: de zondag. Die dag is voor Annie en het gezin. Lekker in de keuken, wandelen of genieten van een wijntje.

Gaat alles dan altijd zoals Helm wil? Nee. Dat is ook niet erg. Of zoals Helm het zegt:
‘’Het is niet erg als het niet gaat zoals verwacht. De kunst is dan uit te zoeken wat wel kan, zodat we zo snel mogelijk weer door kunnen.’’


Website door Buro TARGET