Menu
Vorige Volgende

Danny Jonker (St. Jozef Parochie, 28 jaar)

KANDIDATENLIJST DEURNENU - DANNY JONKER

Nieuwsgierig genoeg zijn om mee te doen aan een cursus Politiek Actief. Kritisch genoeg zijn om vervolgens jezelf te verdiepen in alle lokale partijen alvorens je daadwerkelijk aan de slag gaat. Met zijn kennis en kunde is Danny een verrijking voor DeurneNU en de lokale politiek.

Zijn leraren van vroeger hadden het waarschijnlijk nooit verwacht en zijn ouders evenmin, maar al ruim vijf jaar staat Danny voor de klas. Als docent aan een hogeschool begeleidt Danny studenten op het gebied van logistiek. Als onderzoeker aan dezelfde hogeschool adviseert hij bij logistieke projecten. Op allerlei vlakken houdt Danny zich bezig met producten, diensten en informatie van A naar B krijgen.

Je zou dan ook verwachten dat doorstroming en verkeersveiligheid zijn stokpaardje zijn, maar dat is niet zo. Danny is weliswaar specialist op dit gebied, maar als jongvolwassene beseft hij als geen ander dat een weg om over te rijden niet het onderwerp van ieder gesprek is als je geen eigen plek hebt om naar toe te gaan. Het startpunt van vrijwel iedere route is een thuis. Prioriteit 1 is dus ervoor zorgen dat iedereen een huis heeft om in te wonen. Vervolgens is het zaak ervoor te zorgen dat mensen ook kunnen blijven wonen. Zorg dat de lasten betaalbaar blijven.

Oplopende inflatie. Verminderde koopkracht. Globale en nationale grote uitgaven. De rekening voor de burger zal steeds groter worden de komende jaren. Lokaal kunnen we dit niet veranderen, maar op sommige punten wel het verschil maken. Een goed evenwicht tussen voorzieningen en lasten is dan van belang.

Zijn we dan aanbeland bij verkeer? Nee. Je zou het misschien niet verwachten van deze praatgrage carnavalsvierder, maar Danny beseft zich heel goed dat de toekomst uitdagingen kent op het gebied van milieu. Hier moet aandacht voor zijn. Duurzaamheid en klimaatadaptie zijn het sleutelwoord. Deze basis moet gelegd worden. Mensen wonen en mensen kunnen blijven wonen. Ook in de toekomst. Danny is blij dat dit in veel gevallen al lukt en hij zijn kennis kan inzetten om ervoor te zorgen dat de route die mensen vanaf huis starten prettig en veilig verloopt. Hij zal echter continu alert zijn en deze prioriteiten aangeven. Of zoals Danny het zegt:

‘’Kansen creëren om individuele en CPO-projecten makkelijker te maken, maar ook ruimte scheppen om grootschaligere ontwikkeling toe te staan. We hebben een wooncrisis. Laten we die gaan oplossen!’’


Website door Buro TARGET