Menu
Vorige Volgende

Mark Tijssen (Neerkant, 43 jaar)

KANDIDATENLIJST DEURNENU - MARK TIJSSEN

Samen met je vrouw aan het bouwen in Neerkant en toch pas beginnen nadat de mantelzorgwoning voor je vader klaar is. Nooit op de eerste plek, maar ook nooit zichzelf vergeten. Weten hoe jezelf in elkaar zit en je door niemand van de wijs laten brengen. Dat is Mark.

En wat doe je dan als je het liefst in de natuur bent? Juist. Dan zoek je een beroep dat daarbij past.

Deze rupskraanmachinist is gespecialiseerd in aanleg nieuwe ecologische gebieden. Overdag daardoor lekker in de natuur en in de avonden gezellig onder vrienden of met een goed boek op de bank. Dat Mark altijd zichzelf is, was al vroeg duidelijk. Toen zijn schooljuf hem het advies gaf om naar de havo te gaan, sloeg Mark dit advies in de wind. Een vakgerichte opleiding en lekker buiten bezig zijn. Volgens hem de beste beslissing die hij ooit heeft gemaakt. Niet kijken naar wat de meesten doen, maar wat het beste bij jou past.

Dat is ook precies waarom Mark zich sterk maakt voor de leefbaarheid in de kleine kernen. Als iemand daar wil blijven, gewoon omdat die persoon daar het beste past, dan zal die persoon daar het best gedijen. Hierop acteren is dan ook noodzaak. Een opinie hierover van Mark in het weekblad hoef je niet te verwachten, maar ervoor zorgen dat de boodschap op de juiste plek terecht komt wel.

Datzelfde geldt voor zijn zienswijze op de regionale energiestrategie. Zorgen dat het beleid wordt dat bij Deurne past. Een ander speerpunt is verbondenheid door meer begrip. Of zoals Mark het zegt:

‘’Naar elkaar luisteren en elkaar ook echt horen. Dan pas beslissen.’’


Website door Buro TARGET