Menu
Vorige Volgende

Wils Verberne (Vlierden, 24 jaar)

KANDIDATENLIJST DEURNENU - WILS VERBERNE

Een doorzetter met een eigen mening en een bijzonder fascinatie voor het verleden.

Op 12-jarige leeftijd startte Wils een museumpje gericht op de Tweede Wereldoorlog. Door het verhaal van het museum te blijven vertellen ondervond hij hoe belangrijk dit is en ontwikkelde hij een bijzondere belangstelling en compassie voor de medemens. Van jongs af aan ontmoette hij al veel verschillende mensen uit alle windstreken.

Wils is een echte stapelaar. Na het vmbo ging hij naar het mbo waarna hij besloot om door te studeren op het HBO in de richting veehouderij. Momenteel gebruikt Wils zijn kennis en kunde als parttime leraar op Yuverta Horst en daarnaast volgt hij nog een deeltijdstudie in Wageningen.

Ook politiek wil hij hierin graag zijn steentje bijdragen. Er komen veel veranderingen op ons af. Een landbouwtransitie is gaande waarbij de aandacht ligt op klimaat en biodiversiteit maar waar de focus op toekomstperspectief af en toe ontbreekt. Wils denkt graag mee hoe een goede balans hierin kan worden gevonden en hoe die transitie daarin kan worden vormgegeven.

Een speciale band heeft hij met Vlierden. De plek waar hij is opgegroeid tussen de koeien op de boerderij, waar zijn vrienden wonen, waar hij actief is in het dorp en hij Vlierden stiekem het mooiste deel van Deurne noemt:

Of zoals Wils het zegt:
“Samen leren door te doen”


Website door Buro TARGET