Menu
Vorige Volgende

Annette Swinkels-Van Engeland (Zeilberg, 33 jaar)

KANDIDATENLIJST DEURNENU - ANNETTE SWINKELS-VAN ENGELAND

Recht door zee. Gewoon zeggen wat je denkt. Respectvol, maar geen onnodig lange discussies. Dan verliest Annette haar aandacht. Ze heeft daar ook helemaal geen tijd voor. Annette is moeder van twee jonge kinderen. Runt samen met haar man Lindehoeve Zorgeloze Dagbesteding in Deurne. Is gek op paardrijden en nog hard aan het studeren.

Studeren? Ja. Ruim tien jaar zat Annette in de financiële dienstverlening. Dat deed zij met veel plezier, maar dat was niet waar haar hart lag. Sinds 2017 runt Annette samen met haar echtgenoot een dagbesteding voor licht verstandelijk gehandicapten met gedragsproblemen. Toen de huidige gedragsdeskundige aangaf op termijn te stoppen, hakte Annette de knoop door. Tijd voor een sprong in het diepe. Samen met haar man Merijn fulltime de dagbesteding runnen, maar dan wel als gedragsdeskundige. Een studie volgde en Annette verwacht in 2023 haar master toegepaste psychologie af te ronden.

Een sprong in het diepe? Niet helemaal. Met paardrijden won Annette al verschillende springwedstrijden en als ervaren ruiter weer zij doorgaans precies hoe ze wil landen. Naast een opleiding besloot zij daarom dat het ook tijd werd voor politiek. Ambitieus? Ja, maar waarschijnlijk hangt dit samen met haar resultaatgerichtheid. Annette wil namelijk een eind maken aan het denken vanuit processen. Natuurlijk moeten de processen op orde zijn, maar het startpunt is een persoon die zorg nodig heeft. Er moet worden gekeken naar mogelijkheden voor deze personen en ooit betekent dat flexibiliteit. Zorg op maat moet makkelijker worden.

Waarom ze zich verkiesbaar stelt in 2022. Simpel:
‘’Ik vind het belangrijk dat ook iemand die juist midden tussen de zorgbehoevenden staat vanuit de praktijk kan meepraten. Ik zie waar tegenaan gelopen wordt en ik help graag mee om de zorg in Deurne beter te maken.’’


Website door Buro TARGET