Menu
Vorige Volgende

Roel van Gils (De Vennen, 38 jaar)

KANDIDATENLIJST DEURNENU - ROEL VAN GILS

Kennis maken met de politiek kan op veel manieren. Er gebeurt iets in je omgeving is het meest gebruikelijk. Dit was niet anders bij Roel. Mede voor zijn buurtbewoners schreef hij een kritische, maar constructieve brief aan de gemeente. Een vraag over hoe samen verder te kunnen gaan om een prettige woonomgeving te houden. Het politieke zaadje was gepland en toen Roel in gesprek raakte met DeurneNU, wist hij het zeker.

Een club die hem waardeerde. Om zijn kritische blik en zijn positieve kijk. Iemand die goed kan luisteren en analyseren, maar tegelijkertijd keihard werkt en altijd tijd heeft voor een biertje met vrienden. Een familieman die het heerlijk vindt om in de tuin te werken. Een man die zijn carrière volledig wijd aan cijfertjes. In loondienst bij een bouwbedrijf en voor zichzelf als zelfstandige. Heeft hij dan twee linkerhanden? Zeker niet. Roel is gek op klussen en als vrijwilliger haalt hij het oud papier op voor basisschool Tijl Uilenspiegel.

Op het voetbalveld heeft Roel ook veel tijd besteed. Zo was hij lange tijd vrijwilliger bij ZSV en wil hij binnenkort voetbaltrainer worden bij zijn zoontje. Bij welke club? Dat laten we even in het midden. Dat is een discussie die binnen Huize Van Gils moet worden gevoerd.

Eén van deze zaken die Roel op is gevallen de laatste jaren is hoe slecht inwoners soms zijn geïnformeerd. Niet alle informatie bereikt hen of niet van alles dringt door wat de gevolgen zijn. Roel is dan ook voornemens hiermee korte metten te maken. Het moet duidelijker zijn voor inwoners hoe iets hen kan gaan raken en waar ze daarover mee kunnen praten. Dit alles zodat iedereen gehoord kan worden en belangenafwegingen goed gemaakt kunnen worden. Of zoals Roel het zegt:

‘’Commentaar krijgen is niet erg. Het gaat erom wat je ermee doet. Laten we het dus voor iedereen duidelijk maken hoe je mee kunt praten. Mijn deur staat in ieder geval open om de boodschap over te brengen.’’


Website door Buro TARGET