Menu
Vorige Volgende

Ruud Kuijpers (Walsberg)

KANDIDATENLIJST DEURNENU - RUUD KUIJPERS

Verder... met Ruud Kuijpers

Ik ben Ruud Kuijpers, 26 jaar en woon nog thuis bij mijn ouders in Walsberg. Samen met hen run ik een nertsenhouderij. Het is de bedoeling dat ik het bedrijf op termijn ga overnemen. Met het huidige verbod, wat in 2024 ingaat, ben ik volop op zoek naar andere mogelijkheden met ons bedrijf. Dit ben ik nu nog goed aan het onderzoeken om te kijken wat bij mij past. Een agrarisch bedrijf runnen in de toekomst heeft mijn voorkeur, maar andere uitdagingen sluit ik zeker niet uit. Het liefste blijf ik zelfstandig ondernemer.

Ik vind het belangrijk dat de agrarische ondernemers en de andere ondernemers kansen hebben om hun bedrijven te kunnen ontwikkelen in de toekomst. Verder vind ik dat jonge ondernemers volop kansen moeten krijgen om bedrijven op te starten. Met het strenge provinciale en landelijke beleid wordt dit wel stukken moeilijker in de nabije toekomst. Ik vind dat we als gemeente ervoor moeten zorgen dat we deze ondernemers hierin steunen. Hierin moet een gemeente een faciliterende rol hebben door een goed ondernemers klimaat te creëren. Vereenvoudiging van regelgeving en procedures helpt daarbij. Van een gemeente verwacht ik dat ze meedenken in mogelijkheden.

Ik woon met veel plezier in Deurne en ga er graag uit, bezoek er evenementen en festivals. De organisaties die dat mogelijk maken moeten volop gesteund worden door de gemeente. Dit hoeft niet perse met geld maar wel via het beleid, zoals het versimpelen en het versnellen van vergunningsaanvragen en aangepaste tarieven. Dit scheelt veel werk en kosten voor deze vrijwillige organisaties.

In mijn leeftijdsgroep zijn er zorgen over het wonen. Ondanks dat er de afgelopen jaren veel is gerealiseerd wil jeugd ook vaak in het eigen kerkdorp of eigen wijk blijven wonen. Daar zou meer mogelijk gemaakt moeten worden middels bv CPO projecten. In Walsberg missen we die mogelijkheid op dit moment en zijn er geen starterswoningen beschikbaar. De gemeente zou hierin kunnen faciliteren door de mogelijkheid van nieuwbouw te kunnen ondersteunen door het toewijzen van bouwgrond. Daar wil ik me de komende jaren voor inzetten samen met DeurneNU. Oja, ik ben naast lid van onze vereniging DeurneNU ook actief in het bestuur hiervan. Hierbij vervul ik de rol als secretaris.
Website door Buro TARGET