Menu
Vorige Volgende

In de ledenvergadering van DeurneNU is Helm Verhees voor de tweede keer unaniem gekozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in Maart 2018. Helm Verhees,  woonachtig op de grens tussen Liessel en Helenaveen was de afgelopen jaren wethouder namens deze partij. Over zijn herbenoeming zegt hij: “ Dat is mooi want ik, wij, zijn nog niet klaar. We willen ons blijven inzetten voor Deurne.”   

 

In de afgelopen vier jaar heeft DeurneNU met als boegbeeld Verhees een aantal structurele problemen opgepakt en ook opgelost.  Daardoor staat Deurne er weer wat beter voor;  de woningbouw is vlot getrokken, op het gebied van cultuur, sport en onderwijs kunnen we weer meer investeren en er worden plannen gemaakt voor een spoortunnel. Daarnaast wordt er een aantal knelpunten in achterstallig onderhoud van de wegen opgepakt, worden plantsoenen en openbaar groen weer onderhouden en is de boel ook financieel weer (bijna)op orde. Behalve zaken die goed zijn gegaan zijn er ook zaken die nog niet opgelost zijn zoals bijvoorbeeld de vraag naar sportvoorzieningen, de invulling van de woningbouw Lage Kerk en meer mogelijkheden voor zelfbouwers.

 

 

“We zijn er dus nog niet”. Goede redenen voor Verhees om verder te willen gaan.  “Deze en nog andere  dossiers moeten verder worden uitgewerkt en dat wil ik graag met de betrokkenen doen”. Helm Verhees, die bekend staat om zijn toegankelijkheid,  krijgt wederom het vertrouwen van de achterban omdat hij de Deurnese gemeenschap van binnenuit kent en voorop stelt. DeurneNU denkt daarom dat de vier jaar geleden ingezette weg het verdient om gecontinueerd te worden hetgeen in het verkiezingsprogramma later dit jaar te lezen zal zijn en waarbij tevens de verkiezingslijst een aantal nieuwe verassende gezichten zal laten zien.

 

 

Helm Verhees is reeds 16 jaar actief voor DeurneNU  waarbij zijn belangstelling en inzet  voornamelijk is uitgegaan naar de ontwikkelingen in het buitengebied, verkeer, ruimtelijke ordening, accommodatiebeleid en de inrichting en onderhoud van de openbare ruimte. Helm Verhees is getrouwd met Annie en heeft twee kinderen. De spaarzame tijd die daarna nog over blijft wordt gevuld met familie en vrienden en met zijn grote hobby muziek maken.  Zowel in de fanfares van Helenaveen als Neerkant speelt Helm Verhees de bas. “In de gemeente werkt het hetzelfde als in de fanfare” aldus Verhees, “alleen speel je noten, samen maak je muziek en muziek is precies wat Deurne de komende jaren nodig gaat hebben”. DeurneNU denkt met Verhees de juiste man te hebben aangewezen om ook de komende jaren weer een verschil te maken.

Website door Buro TARGET